Er zijn in België behoorlijk wat mooie dorpen en steden die zeer fotogeniek zijn. Toch lijkt er iets te ontbreken wanneer je een stad als Gent ziet op een foto of in een video. Zou het niet prachtig zijn wanneer je op iedere locatie in de wereld een bezoek kunt brengen aan Gent, zonder deze in werkelijkheid te bezoeken. Voor iedereen die niet in de buurt van deze stad woont kan een virtual reality film maken in Gent de oplossing bieden. Een 360 graden rondleiding laat de toeschouwer in alle richtingen kijken, terwijl de camera de mooiste plekjes van Gent laat zien. Naast een 360 graden film maken zul je ook een VR bril nodig hebben om de presentatie te vertonen. Dit is mogelijk met een eenvoudige smartphone houder, daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid voor virtual reality bril verhuur bij speciale gelegenheden waarmee je beslist de aandacht zult trekken. Is een virtual reality film maken ingewikkeld? Dat lees je op deze pagina!

Beginnen met een virtual reality film maken

Er zijn een aantal zaken die nodig zijn bij een 360 graden video maken waaronder:

  • Een camera die in staat is 360 graden beelden op te nemen.
  • Een doordachte planning waarbij de beoogde locatie in Gent vooraf van alle kanten uitvoerig wordt bekeken.
  • Een goed script dat houvast biedt tijdens het maken van de opnames.
  • Een professionele montage waarbij de toeschouwer ondanks de vrijheid van kijken toch gestuurd wordt.

Het is van groot belang dat de beelden stabiel worden opgenomen, en dat de locatie in alle richtingen er verzorgd uitziet. Het videoproductie mantra “we’ll fix it in post” werkt helaas niet bij VR video.

Wat is een 360 graden rondleiding?

Er zijn verschillende soorten VR films, de 360 graden rondleiding in de omgeving Gent is inmiddels zeer populair gebleken bij verschillende soorten producties. Van een 360 graden rondleiding in Gent tot aan een museumbezoek of een muziekconcert, er zijn vele locaties en evenementen die zich uitstekend lenen voor een virtual reality film maken. Bij een 360 graden rondleiding kan er gebruik gemaakt worden van een statische camera die steeds op een andere plek wordt gezet, het is ook mogelijk om de camera te laten bewegen alsof het een echte rondleiding betreft.

Beginnen met een 360 graden video maken

Een virtual reality film maken staat of valt met de productieplanning. Wanneer je zomaar gaat filmen en denkt het tijdens de montage netjes in orde te maken heb je het mis. Een 360 graden rondleiding vergt een gedegen planning en ervaren filmmakers. Dat betekent overigens niet meteen dat een virtual reality film maken ook duur is, een goede planning kan vooraf al veel geld besparen.

Virtual reality bril verhuur

Er zijn verschillende manieren om een 360 graden rondleiding te laten zien aan het publiek. Als eerste met een kartonnen smartphone houder waarmee je snel een VR bril kunt maken. Tijdens een evenement of een theatervoorstelling kan virtual reality bril verhuur uitkomst bieden, zo kun je tientallen bezoekers tegelijkertijd de VR film laten zien zonder zelf te investeren in dure VR brillen. Vraag ook naar de mogelijkheden voor begeleiding op locatie zodat je als organisatie niet zelf alles hoeft te regelen. Bij een presentatie van een 360 graden rondleiding adviseren we een draadloze en compacte VR bril zoals de Gear VR in combinatie met een draaistoel, om het de toeschouwer heel eenvoudig te maken om het volledige beeld te bekijken.

Author

Write A Comment